Deze gegrilde grote garnalen met bieslook en een vleugjetabasco heb je in 15 minuten gemaakt. Een heerlijk hapje voor het weekend ofeen feestelijk moment.
Gang Hapje
Keuken Borrel
Trefwoord garnalen, sla, tabasco
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Ingrediënten
½tldijonmosterd
1elwitte wijnazijn
3elolijfolie extra vergine
1tlfijngehakte bieslook + extra voor garnering
zeezout
zwarte peper
1flesjegroene milde tabasco
16grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
bakolijfolie
8mooie blaadjes baby Romaine sla
rasp van ½ citroen
½smakelijke trostomaat of 5 honing cherrytomaten, zaadjes verwijderd en vruchtvlees in kleine blokjes gesneden
Instructies
Meng de mosterd en azijn in een kommetje en klop tot een romig geheel. Druppel de olijfolie extra vergine erbij terwijl je blijft kloppen. Klop daarna de theelepel bieslook erdoor en proef. Breng naar wens verder op smaak met zout en zwarte peper. Voeg voor een beetje pit een druppeltje (of paar meer) tabasco toe. Laat de vinaigrette staan.
Hussel de garnalen in een kom om met een scheutje bakolijfolie en snufje zout. En zorg dat je een mooi bord hebt klaar staan waar de blaadjes baby Romaine sla al op liggen.
Verhit een grillpan en gril de grote garnalen hierin. Dit gaat heel snel. Zodra ze roze worden, gelijk omdraaien en daarna de andere kant ook grillen tot roze. Rasp er op het laatst wat citroenschil over in de pan.
Verdeel de garnalen vanuit de pan direct op de blaadjes Romaine sla. Leg op ieder blaadje 2 grote garnalen en verdeel er wat tomaat over. Druppel de vinaigrette erover en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct en zet het flesje Tabasco ook op tafel voor de liefhebbers.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hapje, uitgaande van 4 garnalen per persoon en dat er wellicht nog andere hapjes op tafel staan.
Naast de grillpan kun je uiteraard ook de barbecue gebruiken om de garnalen te grillen.
De groene tabasco kun je ook gebruiken voor bij Tex Mex gerechten, in of bij guacamole, in marinades, bij tal van visgerechten die je een beetje pit wilt geven en in gerechten met ei (denk bijvoorbeeld aan shakshuka of een omelet).