Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel
Ook zo dol op geroosterde zoete aardappel? Maak er dan dezezoete aardappelsalade met broccoli, bulgur, zoetzure ui, amandelen en granaatappel van.
Gang Salade
Keuken Vegan
Trefwoord broccoli, bulgur, zoete aardappel
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grzoete aardappel in de schil
bakolijfolie
zout
1tlpaprikapoeder
1tlkomijnpoeder
400grbroccoliroosjes
2tlgedroogde Italiaanse kruiden
100grbulgur
1rode ui
rijstazijn
2elamandelen met vlies, ongebrand en ongezouten
1tlgerookt paprikapoeder
olijfolie extra vergine
1citroen
zwarte peper
1elgranatappelpitjes, vers of uit de vriezer
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Boen de schillen van de zoete aardappels schoon, dep droog en snijd ze in wedges (partjes). Maak een mengsel van 2 eetlepels bakolijfolie, snuf zout en het paprika- en komijnpoeder. Meng de wedges op het bakpapier met het oliemengsel. Verdeel gelijkmatig en zet 15 minuten in de oven.
Meng ondertussen de broccoliroosjes (maak er kleine roosjes van zodat ze sneller garen) met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de Italiaanse kruiden in een kom. Verdeel de roosjes na 15 minuten over de zoete aardappel en zet nog 10 – 15 minuten in de oven tot de broccoli beetgaar is. Proef een stukje zodat je zeker weet dat je blij wordt van de garing.
Zet ondertussen de bulgur op volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de rode ui in flinterdunne halve maantjes. Meng de maantjes in een kommetje met een scheut rijstazijn en een snufje zout. Meng door elkaar en laat even staan.
Bak de amandelen op laag vuur met 1 tl bakolijfolie, het gerookte paprikapoeder en een snuf zout. Circa 8 minuten en schep regelmatig om. Zorg dat het vuur laag genoeg blijft, zodat ze niet gaan verbranden. Als je een heerlijke gerookte nootachtige geur ruikt en de amandelen een diepbruine kleur hebben gekregen, zijn ze klaar. Schep over op een bordje.
Meng de geroosterde zoete aardappel, broccoli en gekookte bulgur in een grote schaal met een flinke scheut olijfolie extra vergine, een flinke kneep citroensap en wat zwarte peper. Proef en voeg naar wens extra citroensap toe. Zout is niet nodig als je de zoete aardappel en broccoli voldoende op smaak hebt gebracht.
Garneer de zoete aardappelsalade met de zoetzure rode ui, amandelen en granaatappelpitjes.
Notities
Met dit recept maak je een maaltijdsalade voor 4 personen.
Ik voeg soms ook een scheutje stroperige appelciderazijn toe aan mijn zoetzure rode ui.