Wil je ook eens zelf jam van cherrytomaten maken? Ik heb een heerlijk recept voor je en vertel waar je het allemaal bij kunt eten.
Gang Smeersel
Keuken Makkelijk
Trefwoord azijn, piment, tomaat
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 1potje
Ingrediënten
400grcherrtyomaten,gehalveerd
50grrietsuiker
1elappelciderazijn
1/2tlpimentpoeder
snufjezout
2el(30 gr) water
Instructies
Meng de cherrytomaten met de rietsuiker, appelciderazijn, pimentpoeder, zout en water in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 30 minuten pruttelen.
Roer tussentijds geregeld en voeg eventueel een scheutje extra water toe als het mengsel te droog wordt.
Steriliseer in de tussentijd 1 of 2 glazen potjes (met kokend water of in de vaatwasser) en hun bijbehorende deksels. Zet deze klaar op een schone theedoek.
Als de jam een mooie, kleverige structuur heeft zet je het vuur uit. Laat iets afkoelen en schep daarna over in de potjes, tot de rand. Draai het deksel er stevig op en draai het potje om. Laat op z’n kop verder afkoelen, zo trekt het deksel vacuüm. Gevacumeerde potjes kun je ongekoeld, bijvoorbeeld in je voorraadkast, bewaren.
Notities
Met dit recept maak je 1 medium potje of 2 kleine potjes.