Deze heerlijke quiche met radijsjes, doperwten en pesto heb je zo gemaakt! Voor de pesto gebruikte ik het loof van de bos radijsjes.
Gang Brunch
Keuken Vegetarisch
Trefwoord doperwten, ei, pesto, radijs
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur5 minutenminuten
Porties 1quiche
Ingrediënten
1bos radijsjes
zout
25grpijnboompitten,geroosterd + circa 2 el extra
50grPecorino kaas,geraspt
1teentje knoflook,grof gehakt
100mlolijfolie extra vergine
zwarte peper
1rol koelvers deeg voor hartige taart/quiche
paneermeel of couscous
150grdoperwten
120mlslagroom
5eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm licht in.
Snijd het loof van de radijsjes en laat even weken in een bak met koud water en een snuf zout. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Spoel het loof na met koud water in een vergiet en droog. Met een slacentrifuge werkt dat het beste. Hak het daarna grof.
Hak de pijnboompitten met 25 gr Pecorino en de knoflook fijn in een hakmolen of keukenmachine. Voeg het radijsloof toe met 50 ml olijfolie extra vergine en maal verder. Schenk nu olijfolie erbij terwijl de machine blijft draaien tot je een mooie, stevige pesto hebt. Maak ‘m niet te dun en niet alle olie hoeft erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: De overgebleven pesto kun je in de koelkast bewaren. Gebruik daarvoor een afsluitbaar potje en schenk een dun laagje olie op de pesto.
Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi er een dun laagje paneermeel of couscous over. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt.
Verdeel de radijsjes en doperwten over de bodem en verdeel daar naar smaak wat pesto over, zo’n 3 tot 4 eetlepels. Klop de slagroom los met de eieren, 25 gr Pecorino en een snuf zout en peper. Schenk dit over de vulling heen en strooi als laatste nog wat pijnboompitten erover.
Snijd het deeg rondom bij met een scherp mesje (of vouw overlappend deeg over de vulling heen) en zet de quiche in de oven voor 40 - 45 minuten. Als de quiche goed gaar en goudbruin is, kan deze uit de oven. Laat iets afkoelen op een rek en snijd daarna in punten. Serveer de quiche met radijsjes en doperwten met de overgebleven pesto.
Notities
Met dit recept maak je 1 quiche met 12 punten.
Bereiding: 20 minuten + Oven: 40 - 45 minuten.
Zoals je kunt zien op de foto voegde ik ook nog wat wortelrasp toe die ik over had. Wat ervoor zorgde dat ik niets hoefde weg te gooien, maar het had ook geen toegevoegde waarde voor de smaak. Dus laat gerust achterwege ;-).