Zin in een snelle tomatensalade die je kunt eten als maaltijdsalade? Maak dan eens deze variant met parelcouscous en halloumi.
Gang Salade
Keuken Vegetarisch
Trefwoord couscous, doperwten, halloumi, tomaat
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
bakpapier
Ingrediënten
250grparelcouscous,uit de supermarkt vind ik de parelcouscous van Souq heel fijn
zout
200grdoperwten
1pakje(circa 225 gr) halloumi
400grcherrytomaten,kies voor goede kwaliteit, want de smaak hiervan maakt of breekt je salade
100grhalfgedroogde tomaten
2elwitte wijnazijn
4 - 5elolijfolie extra vergine
zwarte peper
flinke hand rucola
2takjes basilicum,alleen de blaadjes
2takjesdille,alleen de blaadjes
Instructies
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en kook mee. Giet daarna af en spoel na met koud water.
Haal ondertussen de halloumi uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd daarna in 12 plakken. Verhit een koeken- of grillpan en vet in met een dun laagje bakolijfolie. Bak of grill de plakken 2 tot 3 minuten per kant tot goudbruin. Bewaar daarna op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Terwijl alles in de pannen zit, halveer je de cherrytomaten en hak je de halfgedroogde tomaten grof. Meng in een kom met de parelcouscous en doperwten.
Schenk de witte wijnazijn in een kommetje en klop de olijfolie extra vergine erdoor tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de tomatensalade aan met de dressing en meng er nog een flinke hand rucola door. Verdeel over een saladeschaal en leg daar de gegrilde halloumi op. Garneer royaal met basilicum en dille en serveer.
Notities
Dit recept is voldoende voor 4 personen als lunch.