Zin in een lekker en snel recept voor noedels met groenten? Ik heb een heerlijk gerecht voor je met gemarineerde biefreepjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord chinese kool, noedels, vlees, wortel
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elsojasaus + extra
1eloestersaus
2tlgeraspte gember
2tlgeraspte knoflook
1elkoud water
1elmaizena
300grbiefreepjes
300grwortel of winterpeen
1Chinese kool
3stengels lente-ui
150 - 200grnoedels naar keuze,rijst-, eier- of sobanoedels
zonnebloemolie
optioneel: vissaus
zwarte peper
4elgebakken uitjes
Instructies
Roer de 2 el sojasaus, oestersaus, 1 tl gember, 1 tl knoflook, water en maizena door elkaar in een kom tot een egale saus. Voeg de biefreepjes toe, meng goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt marineren.
Snijd ondertussen de wortel en Chinese kool in dunne reepjes. Hak het wit van de lente-ui grof en snijd het groen in ringetjes. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet klaar.
Verhit een wok of grote hapjespan en bak de biefreepjes rondom bruin aan in een scheutje zonnebloemolie. Bak kort op hoge temperatuur en schep uit de pan.
Zet het vuur iets lager en fruit de resterende gember en knoflook heel kort in de olie. Voeg wortel en wit van de lente-ui toe en wok 2 minuten. Nu gaat de Chinese kool erbij. Blijf wokken tot het net gaat slinken. Breng op smaak met sojasaus en optioneel vissaus als je dat in huis hebt. Schep de biefreepjes en noedels erdoor en verwarm kort. Als laatste gaat er nog een snuf zwarte peper door.
Serveer de noedels met groenten en biefreepjes in diepe borden of kommetjes en garneer met het groen van lente-ui en wat gebakken uitjes.