Zelf gele linzensoep maken? Ik heb een heerlijk recept voor je! Ik combineerde de gele linzen met veel specerijen, paprikapasta en selderij.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord linzen, rode ui, selderij
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
Ingrediënten
boter,of plantaardige olie voor vegan
2rode uien,in dunne halve maantjes
zout
1tlkomijnpoeder
1tlpaprikapoeder
1tlkerriepoeder
1tlkorianderpoeder
2elTurkse paprikapasta,of vervang door tomatenpuree
500grgele splitlinzen,kan ook met rode splitlinzen als je alleen die kunt vinden
2lwarme groentebouillon
10grverse selderij,blaadjes fijngehakt + extra voor garneren
zwarte peper
Instructies
Verhit een grote braadpan en smelt hierin een klont boter of een lepel ghee. Fruit de rode uien 5 minuten met een snufje zout op laag vuur.
Voeg de komijn, paprika, kerrie, koriander en paprikapasta toe en roer goed door. Laat nog 10 minuten bakken terwijl je af en toe roert.
Spoel de gele splitlinzen zorgvuldig af in een fijnmazig vergiet onder de koude kraan. Voeg ze toe aan de pan samen met 2 liter groentebouillon. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 30 - 40 minuten pruttelen (zonder deksel) terwijl je af en toe goed roert. De linzen worden vanzelf zacht waardoor ze uit elkaar vallen en de soep ook zal indikken. Als je soep bijna de gewenste dikte heeft, roer je de fijngehakte selderij erdoor.
Proef de gele linzensoep en breng naar wens verder op smaak zwarte peper. Serveer in kommen met wat extra fijngehakte selderij.
Notities
Dit recept is voldoende voor 4 - 6 personen.
Bereiding: 60 minuten.
De gele linzensoep kun je na bereiding zeker 2 dagen bewaren in de koelkast. Opwarmen doe ik altijd in een pannetje. Voeg eventueel wat bouillon toe als de soep te dik is geworden.