Zin in een lekker borrelhapje om in de tuin of op het balkon van te genieten? Maak dan deze crostini's met Boursin, nectarine en garnalen.
Gang Hapje
Keuken Makkelijk
Trefwoord boursin, Brood, garnalen, nectarine
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 12crostini's
Ingrediënten
1afbakstokbrood,kan ook met een oud geworden stokbrood
olijfolie extra vergine
3nectarines
bakolijfolie
12grote garnalen,gepeld en schoongemaakt
zout
zwarte peper
1verpakkingBoursin Zacht & Romig
5grverse bieslook,fijngehakt
5grverse dille,fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd het afbakstokbrood in 12 sneetjes en leg deze op het bakpapier. Besprenkel licht met olijfolie en zet het bakblik voor 10 minuten in de oven.
Halveer de nectarines en verwijder de pitten.
Verhit een grillpan en vet licht in met bakolijfolie. Vet de snijkanten van de nectarines ook licht in. Leg de nectarines met de snijkanten naar beneden in de pan en grill ze tot ze mooie bruine grillstrepen krijgen. Haal daarna uit de pan en snijd iedere helft in 4 partjes.
Bestrooi de garnalen met zout en peper en grill ze een paar minuten in de grillpan tot ze roze zijn en net gaar. Schep daarna uit de pan.
Besmeer iedere crostini royaal met Boursin Zacht & Romig en beleg daarna met partjes nectarine en een grote garnaal.
Leg de crostini’s met Boursin op een mooie schaal en bestrooi royaal met de fijngehakte kruiden. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 12 crostini’s.
Bereiding: 20 minuten.
Als je een groot stokbrood hebt, dan snijd je deze in 16 sneetjes. Zorg dan ook dat je 16 garnalen gebruikt.