Op zoek naar een spannend ontbijtrecept met scrambled eggs en gerookte zalm? Maak dan eens deze ontbijttaco's ermee!
Gang Ontbijt
Keuken Vis
Trefwoord avocado, ei, gerookte zalm, wraps
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4mini/small tortilla wraps
1stengel lente-ui,fijngehakt
bakolijfolie
8cherrytomaten,gehalveerd
4eieren
zout
zwarte peper
melk
blok Parmezaanse kaas
50 - 75grgerookte zalm,in stukjes
handje verse rucola
½avocado,in dunne plakjes
2takjes dille,blaadjes fijngehakt
optioneel: flesje taqueria salsa van Santa Maria,of sriracha voor de echte liefhebbers van pit
Instructies
Verwarm de tortilla wraps om en om in een hete, droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Haal ze met een tang uit de pan, vorm ze tot een taco en zet ze in een houder of schaal tegen elkaar aan zodat ze afkoelen in de juiste vorm.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de lente-ui in 1 eetlepel bakolijfolie op middellaag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak deze kort mee.
Klop in de tussentijd de eieren los met een snuf zout, wat peper en een scheutje melk. Schenk dit mengsel in de pan en rasp er royaal Parmezaanse over.
Laat op middellaag vuur stollen, terwijl je rustig roert met een siliconen spatel tot je eieren ‘gescrambled’ zijn. Zet het vuur uit als het ei nog net een beetje nat is, want ze stollen door hun eigen hitte nog iets door. Schep daarna de gerookte zalm erdoor.
Leg in iedere taco wat takjes rucola en verdeel daar de scrambled eggs met zalm over. Garneer iedere ontbijttaco met plakjes avocado en wat fijngehakte dille.
Serveer de ontbijttaco's direct, eventueel met de taqueria salsa erbij voor wat pit.
Notities
Met dit recept maak je ontbijttaco's voor 4 personen.