Zin in een heerlijk bordje macaroni met tomaat? Van dit recept van Mari Maris ga je heel blij worden, en het is simpel te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord basilicum, macaroni, rozemarijn, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
bakolijfolie
0,5takjerozemarijn,gerist en gehakt (ik maakte daar een heel takje van, want die van mij was niet zo groot)
2teentjes knoflook,fijngehakt
2flinke sjalotten,gesnipperd
400grmacaroni
zout
12smakelijke tomaten,8 in brunoise (kleine blokjes) en 4 in partjes
8takjes basilicum,blaadjes fijngehakt
zwarte peper
stukParmezaanse kaas,of vervang door edelgistvlokken voor vegan
Instructies
Verhit een hapjespan op middellaag vuur en schenk een scheut bakolijfolie in de pan. Voeg de rozemarijn, knoflook en sjalot toe en smoor die in circa 10 minuten zacht en glazig.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de macaroni. Voeg die, samen met een snufje zout, toe aan het kokende water als de sjalot 7 minuten onderweg is. Roer goed los van de bodem.
Doe de tomaten bij de sjalot en ze een paar minuten fruiten en wat vocht loslaten. Schep er dan met een diepe soeplepel water uit de pastapan bij, tot de sjalot en tomaat in een bodempje vocht staan. Voeg driekwart van de basilicum toe, maal er peper over en laat zachtjes pruttelen.
Giet de macaroni af, schud goed droog en meng met de laatste basilicum door de tomaten. Rasp er met een grove rasp Parmezaanse kaas over en breng naar eigen wens verder op smaak met peper en zout.