Ook zo dol op een hartig feestontbijt? Maak dan deze hartige brioche wentelteefjes met avocado, gerookte zalm en zachtgekookt ei.
Gang Ontbijt
Keuken Vis
Trefwoord avocado, Brood, ei, gerookte zalm
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
2elricotta
3eieren
peper
zout
Parmezaanse kaas
optioneel: melk
4dikke plakken briochebrood
1avocado,eetrijp (niet te zacht als je ‘m nog wilt bakken)
bakolijfolie
50grgerookte zalm
paar takjes verse dille
serveer erbij: gezouten boter voor de liefhebbers
Instructies
Klop de ricotta los met 1 ei, een snuf peper en zout en 1 volle eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. Je hebt een dik, maar wel net vloeibaar mengsel nodig. Klop er eventueel nog een scheutje melk door als je mengsel te dik is. Dip de plakken briochebrood aan iedere zijde in het mengsel tot dit op is en leg ze daarna op een bord.
Snijd de avocado in 8 parten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk 1 eetlepel bakolijfolie in de pan. Bak de parten avocado aan 2 zijden goudbruin in de olie en schep ze met een spatel op een bordje. Bestrooi met peper en zout.
Tips: Heb je gerookt zeezout in huis, strooi dit dan over de avocado. Combineert geweldig! En heb je liever pure, ongebakken avocado? Sla dan het bakken ervan gewoon over.
Breng in de tussentijd een steelpan met water aan de kook.
Schenk nog 1 eetlepel bakolijfolie in de pan en bak de plakken briochebrood aan beide zijden goudbruin op middelhoog vuur. Iedere zijde heeft circa 3 - 4 minuten nodig. Zet het vuur wat lager als het te hard gaat en voeg extra olie toe als je de brioche wentelteefjes in 2 batches bakt.
Kook de 2 overgebleven eieren in 4 - 5 minuten zacht. Laat daarna direct schrikken onder koud water en pel de eieren.
Zet 2 mooie borden klaar en leg op ieder bord 2 brioche wentelteefjes, rasp hier nog wat Parmezaanse kaas over. Verdeel de gebakken avocado en gerookte zalm speels over en tussen de wentelteefjes. Halveer de zachtgekookte eieren voorzicht met een scherp mes en verdeel ze ook over de borden. Maal een klein snufje peper over het eigeel. Als laatste garneer je de borden met wat takjes dille. Serveer direct en zet ook wat gezouten boter op tafel voor de liefhebbers. Wat losgeklopte ricotta is ook heel lekker erbij.