Deze kidneybonencurry barst uit elkaar van smaak door de komijn, koriander, munt en een snufje chilipoeder. Zalige curry is het!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosters
Trefwoord bonen, munt, rode ui, tomaat
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2grote of 3 kleine rode uien,gesnipperd
4teentjes knoflook,fijngehakt
1,5tlgemalen komijn
1tlgemalen koriander
1/2tlchilipoeder
zout
zonnebloemolie
3blikkenBonduelle Rode Kidneybonen,à 310 gram per blik
1eltomatenpuree
2blikkengepelde tomaten van goede kwaliteit,à 400 gram per blik
1elgedroogde munt
zwarte peper
handje verse koriander,grof gehakt
Instructies
Verhit een braadpan en fruit de rode ui (houd 1 volle eetlepel gesnipperde ui achter) met de knoflook, komijn, koriander, chilipoeder en een snuf zout voor 5 minuten in 2 eetlepels zonnebloemolie. Zet de temperatuur iets lager als de uien bruin worden en schep regelmatig om.
Doe de rode kidneybonen in een vergiet en spoel ze af onder de koude kraan. Laat daarna uitlekken.
Roer de tomatenpuree door de ui en knoflook en bak 1 minuut mee. Schenk daarna de gepelde tomaten in de pan en roer de gedroogde munt erdoor. Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur en roer de tomaten tussentijds stuk met een pollepel.
Proef na 10 minuten en voeg naar smaak zout en zwarte peper toe. Roer de rode kidneybonen erdoor en laat nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Zonder deksel zodat de saus ook iets kan inkoken en vergeet niet om af en toe even te roeren.
Serveer de kidneybonencurry met de witte rijst en eventueel geroosterde bloemkoolroosjes. Garneer de curry met wat fijngehakte rode ui en grof gehakte koriander (dit kun je achterwege laten voor kleine kindjes). Ben je fan van zwarte peper, maal er dan ook nog wat verse peper over.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 35 minuten.
Serveer erbij: witte basmati rijst en (optioneel) geroosterde bloemkool uit de oven met bijvoorbeeld olie, zout en garam masala (rooster 15 minuten op 180 graden)
Tip: Heb je wat over? Je kunt het de volgende dag als lunch eten of de volgende dag opbakken met witte rijst. Je kunt de curry ook (zonder rijst) invriezen.