Benieuwd hoe je zelf teriyakisaus maakt? Ik vertel er alles over in deze blog, inclusief een makkelijk recept.
Gang Saus
Keuken Aziatisch
Trefwoord gember, knoflook, mirin, sojasaus
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 1potje
Ingrediënten
75mlwater,of sake
75mlsojasaus,ik gebruik Kikkoman
75mlmirin,zoete Japanse rijstwijn
1eldonkerbruine basterdsuiker,15 gr
1tlsesamolie
½tlgeraspte gember
½tlgeraspte knoflook
1tlmaïzena
Instructies
Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de maïzena, in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en laat 10 minuten pruttelen.
Meng de maïzena met 1 eetlepel koud water in een kommetje en roer tot de klontjes verdwenen zijn. Roer dit daarna door de saus en laat nog een paar minuten pruttelen tot de saus gebonden is.
Laat de teriyakisaus iets afkoelen en schenk daarna over in een afsluitbaar potje. Eenmaal afgekoeld bewaar je de saus afgedekt in de koelkast.