Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in plakken en leg ze op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Kwast ieder sneetje in met bakolijfolie en strooi er eventueel een snufje zout over. Bak de crostini 8 minuten in de oven.
Tip: Ben je een knoflookliefhebber? Snijd dan een teentje knoflook doormidden en smeer hiermee de warme sneetjes crostini in als ze uit de oven komen voor een heerlijke knoflooksmaak.
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
Bak de roerbakgroenten 8 - 10 minuten in een hapjespan met een scheut bakolijfolie. Bak op het laatst de knoflook mee samen met een snuf zout, 1 eetlepel balsamicoazijn en de fijngehakte oregano.
Roer de spelt door de groenten heen, verwarm en proef. Breng naar eigen wens verder op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Roer op het laatst de cherrytomaten erdoor en zet het vuur uit.
Serveer de groenteroerbak met de crostini en strooi er naar wens nog wat fijngehakte oregano over.