2grote blikken(620 gr totaal) Bonduelle kikkererwten
750mlkokend water
1groentebouillonblokje
zwarte peper
olijfolie extra vergine
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Verhit een soeppan met 2 eetlepels bakolijfolie. Fruit hierin de sjalot, knoflook en rozemarijn voor 5 minuten.
Giet het mini blikje kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Meng met 1 eetlepel bakolijfolie, het paprikapoeder en een snufje zout. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven.
Giet de 2 grote blikken kikkererwten af en voeg toe aan de soeppan samen met 750 ml kokend water en het groentebouillonblokje. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Maal de soep daarna helemaal fijn in de blender of met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra kokend water toe als je de soep nog te dik vindt. Schenk terug in de pan en zet het vuur laag aan. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Serveer de kikkererwtensoep met de geroosterde kikkererwten en wat druppeltjes olijfolie extra vergine.
Tip voor erbij: Verhit een koekenpan met een klein scheutje bakolijfolie en rooster daarin sneetjes brood tot ze goudbruin zeg. Haal uit de pan en voeg daarna wat gegrilde diepvriesgroenten toe aan de pan met extra olie. Roerbak dit gaar en breng op smaak met zout en peper. Beleg hiermee de sneetjes gebakken brood en serveer bij de soep.