50grParmezaanse kaas,grof gehakt (of Violife Prosociano voor een vegan pesto)
75 - 100mlolijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout
Instructies
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op niet al te hoog vuur en rooster de pecannoten in ongeveer 5 minuten, zonder vet, mooi goudbruin, schep regelmatig om.
Meng de selderij, knoflook, pecannoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Pulseer een aantal keer tot het geheel iets fijner wordt en laat de machine daarna draaien terwijl je 75 ml olijfolie extra vergine erbij schenkt. Voeg eventueel extra olijfolie toe als je de structuur nog te dik vindt.
Proef de selderijpesto en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en zout.
Notities
Met dit recept maak je 1 flink bakje.
Bereiding: 15 minuten.
Bewaar de pesto in een goed afsluitbaar potje of bakje met een dun laagje olijfolie erop. Zo kun je de pesto wekenlang bewaren.