30grplatte peterselie,grof gehakt (houd 1 takje achter voor de garnering)
om te serveren: olijfolie extra vergine en geroosterde pompoenpitten
Instructies
Verhit een hoge soeppan en bak de sjalot, bleekselderij, wortel en prei een minuut of 5 in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Schep regelmatig om.
Roer de blokjes courgette erdoor en bak nog 2 minuten.
Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes, avocado, oregano en peterselie toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen tot alle groenten helemaal zacht zijn.
Pureer daarna helemaal fijn met een blender of staafmixer. Proef en breng eventueel naar wens nog verder op smaak. Ik vond ‘m helemaal perfect zo.
Serveer de soep in kommen met druppeltjes olijfolie extra vergine, wat fijngehakte peterselie en geroosterde pompoenpitten voor de liefhebbers die van een crunch houden.