Heerlijk als bijgerecht zijn deze gevulde tomaten met een frisse rijstsalade met ei, doperwten, mayonaise en citroen. Makkelijk om te maken en goed voor te bereiden.
Gang Bijgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord doperwten, rijst, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ei
50gr(diepvries) doperwten
150grgekookte witte rijst
1 - 2elmayonaise
sap van ½ citroen
handjeverse platte peterselie, fijngehakt
zout
zwarte peper
4stevige trostomaten
8groene olijven
Instructies
Kook het ei hard in 10 minuten. Voeg de doperwten de laatste 5 minuten (vers) of 2 minuten (diepvries) toe aan het kokende water om ze te blancheren.
Giet af, laat het ei schrikken in koud water en spoel gelijk de doperwten af met koud water. Pel daarna het ei en hak fijn.
Meng in een kom de gekookte witte rijst met de doperwten en de stukjes ei. Roer 1 eetlepel mayonaise, de citroensap en peterselie erdoor. Voeg extra mayonaise toe als je het mengsel romiger wilt en breng op smaak met zout en peper.
Snijd een kapje van de tomaten af en hol de tomaten daarna uit. Dep de binnenkant droog met keukenpapier en vul ze daarna mooi met het rijstmengsel.
Zet ze op een bordje en garneer iedere tomaat met wat ringetjes olijven en een takje peterselie.
Zet de tomaten in de koelkast tot gebruik en serveer eventueel overgebleven vulling er los bij. Uit ervaring weet ik dat kinderen echt dol zijn op deze vulling!
Notities
Met dit recept maak je een bijgerecht voor 4 personen.
In het seizoen kun je uiteraard verse doperwten gebruiken. Maar diepvriesdoperwten doen het altijd goed in deze rijstsalade.
Je kunt een kliekje gekookte witte rijst gebruiken. De reeds gestoomde basmatirijst van Tilda of Lassie kan ook perfect.