Voor deze groente enchilada's maak je een heerlijke vulling met verschillende soorten groenten, fajita kruiden en reepjes geroosterde kip. De cheddar en topping van salsa, cherrytomaten en lente-ui maken het feest compleet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord broccoli, doperwten, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Oventijd 30 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 6personen
Equipment
grote ovenschaal van circa 30 x 35 cm
Ingrediënten
2rode uien
bakolijfolie
zout
400grbroccoli, in kleine roosjes
1rode paprika, in kleine stukjes
1gele paprika, in kleine stukjes
1zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix No Salt
2geroosterde kippenbouten, bijvoorbeeld bij de rotisserie of slager vandaan
200grdoperwten, diepvries is prima, maar vers kan ook
1pakSanta Maria Wortel Tortilla’s, 6 stuks
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa
150grgeraspte cheddar
8cherrytomaten
2stengelslente-ui
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit hierin de rode ui in 2 el bakolijfolie met een snuf zout voor 5 minuten. Zet de temperatuur middellaag zodat de uien niet verkleuren en roer regelmatig.
Roer de broccoli, paprika en fajita seasoning mix erdoor en meng goed. Bak dit nog een minuut of 5. Hoe kleiner je de groenten hebt gesneden hoe sneller ze zullen garen. Schenk daarna 50 ml water in de pan en laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn en het water is verdampt. Proef daarna en voeg eventueel nog zout toe naar smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de ovenschaal klaar.
Pluk ondertussen het vlees van de kippenbouten in sliertjes. De botjes kun je invriezen om er op een later moment bouillon van te maken.
Roer de geplukte kip en doperwten door de vulling en verwarm kort.
Leg een wortel tortilla op een bord of plank en vul deze royaal met 1/6 deel van de vulling. Vouw daarna de zijkanten van de tortilla erover (ze hoeven niet helemaal afgesloten te zijn) en leg deze in de grote schaal. Herhaal dit voor de overige 5 tortilla’s.
Schep 2/3 van de tomatensalsa over de gevulde wraps en bestrooi daarna met de geraspte cheddar.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in stukjes en de lente-ui in ringetjes, meng dit door elkaar.
Als de enchilada's klaar zijn garneer je de bovenkant met de resterende tomatensalsa en daarover strooi je het mengsel van cherrytomaten en lente-ui.
Notities
Dit recept is voor 4 - 6 personen als hoofdgerecht, het is een royale portie met 6 goed gevulde tortilla wraps.
Bepaal zelf of je nog wat zout wilt toevoegen aan de vulling. Zelf voeg ik nog circa 1 tl (totaal 3 gram) toe, proeven = weten :-).