Zin in een kidsproof pasta met zalm die ook nog eens in 20 minuten klaar is? Ik heb 'm voor je! Met doperwten, courgette en Boursin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vis
Trefwoord boursin, courgette, doperwten, zalm
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
zout
300grvolkoren penne
1sjalot,gesnipperd
1courgette,in kleine blokjes
200grdoperwten,diepvries
50grBoursin
100grGriekse yoghurt
zwarte peper
100grcherrytomaten,gehalveerd
50grwortel julienne
150grwarmgerookte zalm,in stukjes (gerookte zalm kan ook)
handje verse bieslook,fijngehakt
Instructies
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook en kook hierin de volkoren penne samen met de gesnipperde sjalot volgens de kooktijd op de verpakking.
Voeg de laatste 5 minuten de courgette en doperwten toe en kook deze mee.
Klop in de tussentijd de Boursin los met de Griekse yoghurt, snufje zout en peper.
Giet de pasta en groenten, veilig, af. Bewaar daarbij 1 kopje kookvocht voor later. Zet de pan met de pasta en groenten daarna weer op je kookplaat.
Voeg de cherrytomaten, wortel julienne, warmgerookte zalm en het Boursin-mengsel toe aan je warme pasta. Roer door en warm nog een paar minuten door op je kookplaat. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als je de saus niet smeuïg genoeg vindt. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper of zout toe naar smaak.
Garneer de pasta met zalm met de fijngehakte bieslook en serveer direct.