1 - 2elbarbecuesaus,bepaal zelf afhankelijk van hoe intens je de smaak wilt maken
zwarte peper
handje platte peterselie,fijngehakt
1stokbrood of ciabatta,in sneetjes
Instructies
Steek de barbecue aan en verwarm deze naar 175 graden voor direct vuur.
Maak in de tussentijd de mosselen schoon. Spoel ze goed af onder stromend water en gooi alle schelpen die beschadigd zijn of niet meer dicht gaan weg.
Zet al je ingrediënten klaar naast de barbecue. Plaats het rooster hoog in de barbecue en zet daar de pan op zodat deze kan voorverwarmen. Sluit in de tussentijd het deksel van de barbecue als je een kamado hebt.
Smelt een klontje boter in de voorverwarmde pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Schenk een scheut ciderazijn erbij, roer door en laat verdampen. Schenk het bier in de pan en roer de barbecuesaus erdoor.
Tip: Zorg dat het bier gekoeld is, zodat je de rest kunt opdrinken tijdens het eten.
Schep de mosselen in de pan, verdeel gelijkmatig en zet de deksel op de pan. Doe ook de deksel van de kamado dicht als je die hebt. De mosselen ga je nu circa 8 - 10 minuten stomen tot de schelpen open staan. Schep de mosselen een keer om (of schud de pan met vuurvaste barbecuehandschoenen) na 5 minuten en controleer hoe ze openen.
Staan de mosselen helemaal open? Haal dan de pan voorzichtig van het vuur. Strooi nog royaal wat versgemalen zwarte peper over de mosselen en garneer met fijngehakte peterselie.
Serveer de mosselen van de barbecue in de pan samen met het stokbrood.