Pasta met aubergine, gekaramelliseerde ui en rucola
Deze pasta met aubergine, zoete gekaramelliseerde ui, rucola en Parmezaanse kaas is een heerlijke vegetarische pasta voor doordeweeks.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aubergine, pasta, rucola, ui
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
boter
3uien,in halve ringen
1,5ellichtbruine basterdsuiker
2takjes oregano,blaadjes fijngehakt
125mlwater
3elbalsamicoazijn
zout
zwarte peper
2aubergines,in kleine blokjes
bakolijfolie
400grorecchiette pasta
olijfolie extra vergine
50grrucola
Parmezaanse kaas
Instructies
Verhit een koekenpan met een klontje boter en fruit hier de uienringen in. Roer de suiker en oregano erdoor en bak nog 2 minuten. Zet het vuur laag en schenk het water en de balsamicoazijn in de pan. Roer goed door en laat circa 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Zet het vuur uit als het vocht weg is en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een hapjespan en bak de aubergineblokjes 15 minuten met 2 eetlepels bakolijfolie en een snuf zout. Voeg op het laatst wat peper toe.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Meng de pasta, aubergine en ui in de kookpan met een scheutje olijfolie extra vergine. Maak extra smeuïg met wat kookvocht. Breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Roer op het laatst de rucola erdoor en serveer de pasta met aubergine met geschaafde Parmezaanse kaas.