spuitzak of je lepelt het slagroommengsel op de mini pavlova’s, dat kan ook
Ingrediënten
4eiwitten
snuf zout
150(+ 75 gr) kristalsuiker
50grpoedersuiker
1tlcitroensap
1tlmaïzena
250mlslagroom
6elFiordifrutta fruitspread Abrikoos,perzik en basilicum
4abrikozen
50grroomboter
2elpijnboompitten
handje verse basilicum,kleine blaadjes
Instructies
Alle genoemde oventijden hieronder zijn gebaseerd op een heteluchtoven. Zie de tips hierboven voor een oven met onder- en bovenwarmte en houd het vooral zelf goed in de gaten als je de mini pavlova’s voor het eerst zelf gaat maken. Want iedere oven is weer anders.
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten in een grote, vetvrije, kom tot stijve pieken. Voeg dan in delen 150 gr kristalsuiker toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
Voeg de poedersuiker, het citroensap en de maïzena toe en mix kort door tot alles is opgenomen.
Verdeel het merenguemengsel in 6 scheppen op het bakpapier. Het mag er een beetje rommelig uitzien, maar strijk grote pieken wat meer plat. Probeer ze wel ongeveer even dik en groot te maken, dan garen ze gelijkmatig. Maak met de onderkant van de lepel een kommetje in de bovenkant (hier komt na het bakken de abrikoos).
Zet de bakplaat met de pavlova’s in de oven, verlaag de temperatuur naar 130 graden en laat 1 uur in de oven staan. Zet daarna de oven uit, maar laat de bakplaat nog 1 uur (of een hele nacht) in de oven staan met de deur een beetje open.
Klop intussen de slagroom stijf en spatel daar de Fiordifrutta fruitspread door. Doe het slagroommengsel in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Verwijder de pit uit de abrikozen en snijd in kwarten. Smelt in een koekenpan de roomboter met 75 gr kristalsuiker op middelhoog vuur. Roer door tot de suiker gesmolten en lichtbruin is, voeg dan de abrikozen toe en bak circa 3 minuten mee.
Schep de abrikozen uit de pan in een kom, schenk er de resterende karamelsaus over en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Haal de mini pavlova’s uit de oven en bewaar ze in een luchtdichte verpakking tot gebruik.
Spuit vlak voor serveren wat van het slagroommengsel op de mini pavlova’s en schep er dan wat gekaramelliseerde abrikozen op. Garneer met geroosterde pijnboompitten en een blaadje verse basilicum.
Notities
Dit is een dessert voor 6 personen.
Bereiding: 35 minuten + Oven: circa 1 uur + afkoelen.