De lekkerste Griekse salade heb je binnen 15 gemaakt met ingrediënten zoals komkommmer feta, kalamata olijven, oregano en Griekse olijfolie.
Gang Salade
Keuken Grieks
Trefwoord feta, komkommer, olijven, tomaat
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1komkommer
3trostomaten
½kleine rode ui,in dunne halve maantjes
100grkalamata olijven,zonder pit
Griekse olijfolie extra vergine
zeezout
zwarte peper
gedroogde oregano,de lekkerste die je kunt vinden, liefst Grieks
1blok feta
Instructies
Schil de komkommer en snijd daarna in halve maantjes. Snijd de tomaten in partjes.
Meng de komkommer, tomaat, rode ui en kalamata olijven in een schaal met een meer dan royale scheut olijfolie extra vergine en breng op smaak met zout en peper. Als laatste gaat er flink wat gedroogde oregano door, doe dit naar eigen smaak.
Verdeel de salade over een platte schaal en leg het blok feta bovenop. Druppel daar nog wat olijfolie over en strooi subtiel wat oregano over de feta. Serveer de Griekse salade direct.