Deze salade met parelcouscous, broccoli, venkel, feta, amandelen en serranoham kun je perfect als maaltijdsalade eten. En is binnen 30 minuten klaar.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord broccoli, couscous, serranoham, venkel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1rode ui,in dunne halve ringen
400grbroccoli,in kleine roosjes
1venkel,in dunne plakjes (bewaar het venkelloof voor de garnering)
bakolijfolie
2tlProvençaalse kruiden,of een andere gedroogde kruidenblend
zout
250grparelcouscous,uit de supermarkt vind ik de parelcouscous van Souq erg lekker
olijfolie extra vergine
fruitazijn,denk aan granaatappel, framboos of aardbei of granaatappelmelasse (die heeft Souq ook in het assortiment)
zwarte peper
50grfeta
4elamandelen,geroosterd en grof gehakt
75grserranhoham,in plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de rode ui, broccoli en venkel op het bakblik met een scheut bakolijfolie, de Provençaalse kruiden en een snuf zout. Rooster dit 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
Kook de parelcouscous in de tussentijd in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Bij mij duurde dat 15 minuten. Giet daarna overtollig water af.
Klop 3 eetlepels olijfolie extra vergine met 2 eetlepels fruitazijn of 1 - 2 eetlepels granaatappelmelasse (naar smaak) door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.
Meng de parelcouscous met de groenten uit de oven en de dressing in een grote schaal en schep goed door elkaar.
Verdeel je salade over een mooie grote schaal of vier kleine bordjes. Garneer met verkruimelde feta, amandelen en plakjes serranoham. Had je nog venkelloof over? Hak dit dan fijn en strooi over de salade met parelcouscous.