Heerlijk fris en verrassend is deze gazpacho met kersen. Zo gemaakt en met een balans tussen het zoete van de kersen en de hartige ingrediënten.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord kersen, olijfolie, paprika, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ciabatta,in plakjes
40mlolijfolie extra vergine,+ extra
2teentjes knoflook,waarvan 1 gehalveerd en de ander fijngehakt
700grcherrytomaten,+ extra voor garneren
500grkersen,ontpit + extra voor garneren
300grgegrilde paprika
2sjalotten,gesnipperd
1 - 2elwitte wijnazijn
peper
zout
2takjeskrulpeterselie voor de garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak, wanneer deze op temperatuur is, de plakjes ciabatta in 3 - 5 minuten krokant. Leg ze daarvoor op een bakplaat die je bekleedt met bakpapier. Haal uit de oven, besprenkel met wat olijfolie en wrijf in met het gehalveerde teentje knoflook.
Doe de cherrytomaten in een blender en maal helemaal fijn. Voeg de kersen, paprika, fijngehakte knoflook, sjalot en 1 eetlepel witte wijnazijn toe en maal tot het weer helemaal fijn is. Proef en breng eventueel op smaak met nog een eetlepel witte wijnazijn.
Voeg nu druppelsgewijs olijfolie toe, terwijl je de blender aan laat. Ik heb ongeveer 40 ml olijfolie gebruikt. Als je tevreden bent met de structuur breng je de gazpacho met kersen op smaak met wat peper en zout.
Wil je de soep iets kouder hebben, zet ‘m dan eerst nog een half uurtje in de koelkast, maar je kunt ‘m ook gelijk eten. Verdeel de gazpacho met kersen in mooie kommen en garneer met gehalveerde cherrytomaten, kersen en een paar toefjes peterselie. Serveer met het knoflookbrood.
Notities
Met dit recept maak je soep voor 4 personen als maaltijdsoep of 8 personen als voorgerecht.