Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Curry met groene asperges, doperwten en vega kip
Zin een curry die vol smaak zit, maar een keer niet pittig is? Dan heb ik een goed recept voor je. Geniet van mijn curry met groene asperges en doperwten.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Vegetarisch
Trefwoord
doperwten, groene asperges, vegetarische kip, wortel
Bereidingstijd
45
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
plantaardige olie
2
uien,
gesnipperd
4
teentjes
knoflook,
fijngehakt
4
cm
gember,
geschild en fijngehakt
zout
1
bos
(circa 350 gr) groene asperges,
stugge onderkanten verwijderd en daarna in schuine plakjes gesneden. Houd de kopjes intact.
200
gr
wortel,
geschild en in dunne plakjes
1
bakje
(circa 160 gr) vegetarische kipstukjes,
in kleinere stukjes gesneden
1
tl
korianderpoeder
1
tl
kardemompoeder
2
tl
kurkumapoeder
1
blik
(circa 400 gr) kokosmelk
200
gr
kikkererwten,
afgespoeld en uitgelekt
200
gr
doperwten,
vers of diepvries
10
gr
verse koriander,
fijngehakt
10
gr
basilicum,
blaadjes fijngehakt
10
gr
munt,
blaadjes fijngehakt
1
limoen,
overgebleven partjes kun je erbij serveren
zwarte peper
3
stengels
lente-ui,
in dunne ringetjes
serveer erbij: witte of zilverliesrijst
Instructies
Verhit een hapjes- of braadpan met 2 eetlepels plantaardige olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor een paar minuten met een snuf zout.
Voeg de asperges, wortel, vega kip en specerijen toe en roerbak 5 minuten.
Schenk de kokosmelk in de pan en roer de kikkererwten erdoor samen met nog een snufje zout. Laat 15 minuten pruttelen.
Roer de doperwten erdoor samen met driekwart van de fijngehakte kruiden en het sap van een ½ limoen. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Tip: Als je verse doperwten gebruikt dan moeten ze misschien iets langer gegaard worden, circa 8 minuten. Of kook ze even voor.
Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en limoensap.
Serveer de curry met groene asperges met rijst en garneer met overgebleven kruiden, lente-ui en partjes limoen.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 45 minuten.