Mega indrukwekkend ziet deze chocoladetaart met frambozenmousse eruit. Maar hij is heel makkelijk te maken.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord blauwe bessen, chocolade, frambozen
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Afkoelen 1 dagdag
Totale tijd 1 dagdag35 minutenminuten
Porties 1taart
Ingrediënten
200grpure chocolade,in stukjes
200grroomboter,in blokjes
4eieren
125gr(+ 4 el) suiker
2volle el zelfrijzend bakmeel
250mlslagroom
300grechte Griekse yoghurt
5blaadjes gelatine
150grframbozen + extra voor garnering
150grblauwe bessen + extra voor garnering,je kan het fruit vervangen voor diepvries fruit
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de bodem van een ronde bakvorm (ik gebruik een vorm van 22 cm (maar 24 cm kan ook) doorsnede) en de randjes met bakpapier.
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Roer op het eind door en laat iets afkoelen.
Klop de eieren luchtig en lichtgeel samen met 125 gr suiker en spatel dan het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel en giet in de bakvorm.
Bak in 20 - 25 minuten gaar in de oven. Check na 20 minuten of de taart al gaar is. Laat helemaal afkoelen in de bakvorm.
Maak de frambozenmousse door de slagroom stijf te kloppen met 2 el suiker en spatel hier de Griekse yoghurt doorheen.
Week intussen de gelatine in een bakje met koud water.
Doe de frambozen en blauwe bessen in een steelpannetje met een bodempje water en 2 el suiker. Breng aan de kook en roer af en toe door tot de frambozen puree zijn. Haal dan van het vuur en haal door een fijne zeef zodat de pitjes en velletjes achterblijven. Laat iets afkoelen.
Knijp dan de gelatine uit en roer per blaadje de gelatine door de warme frambozenpuree tot het helemaal is opgenomen. Voeg de frambozenpuree toe aan het slagroommengsel en spatel rustig door tot je een egale massa hebt. Stort het frambozenmengsel op de afgekoelde chocoladetaart (in de bakvorm). Zit er nog een restje frambozenpuree in de pan? Giet dit dan als laatste over de taart heen en roer door met een satéprikker: zo krijg je die mooie swirl aan de bovenkant!
Laat de taart minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, opstijven in de koelkast.
Serveer de chocoladetaart met frambozenmousse en wat verse frambozen en blauwe bessen.
Notities
Met dit recept maak je 1 taart met circa 12 punten.