Deze heerlijke gevulde courgette met couscous, doperwten en cherrytomaten heb je binnen 25 minuten in de oven staan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord courgette, couscous, doperwten, feta
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
100grvolkoren couscous
2courgettes
2teentjes knoflook,fijngehakt
2kleine sjalotten,gesnipperd
bakolijfolie
100grdoperwten,vers of diepvries
100grcherrytomaten,gehalveerd
1zakje specerijenmengeling Napoli van Verstegen,of gebruik gedroogde oregano of Italiaanse kruidenmix
zout
zwarte peper
100grfeta,verkruimeld
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar waar 4 halve courgettes naast elkaar in passen.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, hak dit grof en zet apart in een bakje.
Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en sjalot in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de doperwten toe en roerbak 3 minuten mee. Roer het vruchtvlees van de courgette, de cherrytomaten en 1 eetlepel van de Napoli specerijen erdoor, bak kort mee. Roer de couscous erdoor, proef en breng verder op smaak met zout en peper.
Leg de courgettes in het bakblik en vul ze met het groentemengsel. Bak dit 15 minuten in de oven.
Tip voorkant: Heb je vulling over? Eet dit de volgende dag in een wrap, of op een cracker, met wat feta als lunch.
Haal het bakblik met de gevulde courgette uit de oven, garneer de courgettes met de feta en serveer.