Deze keer heb ik niet een Aziatische, maar een Mediterraanse fried rice voor jullie. Met kliekjes groenten en heel makkelijk om te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord paprika, rijst, tomaat, wortel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
100grwortel,in kleine blokjes
100grbleekselderij,in kleine blokjes
bakolijfolie
1rode paprika,in kleine blokjes
½courgette,maar een hele kan ook, in kleine blokjes
2volle tl Italiaanse kruiden,ik gebruikte een Siciliaanse kruidenmix, maar kijk gewoon wat je in huis hebt
250 - 300grgekookte witte rijst,afgekoeld (liefst een dag oud)
1pakje(350 gr) Heinz Tomato Frito
3eieren
gemalen zwarte peper
150grdoperwten,vers of diepvries
handje verse kruiden,fijngehakt (denk aan oregano, basilicum, peterselie of bieslook)
2stengels lente-ui,in dunne ringetjes
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de ui, wortel en bleekselderij een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie tot de ui glazig ziet.
Voeg de paprika en courgette toe met je favoriete Italiaanse kruiden en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe en schenk de tomato frito in de pan, roer goed door en roerbak 5 minuten.
Klop in de tussentijd de eieren los met een snufje zwarte peper.
Schenk het eimengsel in de pan, voeg de doperwten toe en ga door met roerbakken tot de fried rice niet meer vochtig is (maar nog steeds wel smeuïg oogt), dit duurt nog een minuut of 5.
Roer op het laatst de fijngehakte kruiden erdoor.
Serveer op borden en garneer met ringetjes lente-ui.
Tip: Heb je nog Parmezaanse kaas in huis? Rasp dan nog wat erover vlak voor serveren!