1volle el Livin’ la vida choco specerijenblend,of zie mijn variatietip hierboven in de inleiding
2overrijpe bananen
4elpecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een normaal cakeblik met bakpapier.
Klop de olijfolie met de eieren, vanille extract en basterdsuiker schuimig met de (hand)mixer voor circa 3 minuten.
Roer daarna het bakmeel, de havermout en choco blend (of je eigen blend) erdoor met een spatel.
Prak de bananen helemaal fijn met een vork en roer dit daarna door het beslag.
Schep het beslag over in het cakeblik en strijk glad. Strooi de pecannoten er gelijkmatig overheen. Druk ze lichtjes in het beslag, maar niet erin ;-).
Zet het cakeblik voor 45 minuten in de oven. Controleer vanaf 40 minuten de garing door een satéprikker in het midden erin te steken. Als deze er droog uitkomt is het bananenbrood gaar.
Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster. Het bananenbrood met chocolade en pecannoten kun je zeker 3 dagen bewaren, ingepakt in aluminiumfolie.
Notities
Met dit recept maak je 1 bananenbrood met chocolade.
Bereiding: 15 minuten + Oven: 45 minuten.
Tip: Ik doe er af en toe ook een geschild appeltje door in blokjes, lekker fris!