Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Bonenstoof met aubergine en spinazie
Deze bonenstoof met aubergine en spinazie is zo gemaakt en is heerlijk zacht en kruidig. Onder andere door de rode uien en curry specerijenblend.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Vegetarisch
Trefwoord
aubergine, bonen, spinazie, tomaat
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
2
rode uien,
gesnipperd
bakolijfolie of boter
zout
1
aubergine,
in blokjes
2
volle tl
garam masala,
curry madras of een eigen blend (zie hierboven)
2
tomaten,
in blokjes
1
blik
(400 ml) kokosmelk
1
zak
(225 gr) linzen
1
zak
(225 gr) zwarte bonen,
even afspoelen eerst, anders word je saus zo bruin
zwarte peper
citroensap
100
gr
babyspinazie
handje cherrytomaten,
in partjes
serveer erbij: zilvervliesrijst of naan
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de uien in 2 eetlepels bakolijfolie of een klontje boter met een snuf zout.
Voeg de aubergine toe samen met de specerijen en bak de blokjes rondom bruin. Bak de blokjes tomaat daarna nog 1 minuut mee.
Schenk de kokosmelk in de pan en roer de linzen en zwarte bonen erdoor. Laat vervolgens 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Proef en breng naar eigen wens op smaak met peper, eventueel extra zout en een flinke scheut citroensap.
Roer als laatste de babyspinazie erdoor, die hoeft alleen maar even kort te slinken.
Serveer de bonenstoof met rijst of naan naar keuze. Garneer met partjes cherrytomaat en serveer er eventueel nog wat partjes citroen bij.
Notities
Wat je nodig hebt voor 4 personen.
Bereiding: 30 minuten.