Deze heerlijke pannenkoek uit de oven serveer je met een topping van opgeklopte roomkaas met honing en plakjes verse kiwi en aardbeien.
Gang Ontbijt
Keuken Zoet
Trefwoord aardbeien, honing, kiwi, roomkaas
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
ovenschaal van circa 24x24 cm, maar rechthoekig kan ook prima, en een springvorm ook
bakpapier
Ingrediënten
250grbloem
250mlmelk
3eieren
1zakje vanillesuiker
1elbakpoeder,8 gr
snufjezout
2(+ 2 el) bloemenhoning
40grboter,gesmolten en afgekoeld
200grroomkaas,op kamertemperatuur
rasp van 1 citroen
2elhoning
optioneel: citroensap naar smaak
2kiwi’s,groen en/of goud naar keuze
100graardbeien
optioneel: blaadjes van 1 takje munt
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed je ovenschaal met een vel bakpapier.
Meng de bloem, melk, eieren, vanillesuiker, bakpoeder, zout en 2 eetlepels honing en klop dit een paar minuten tot een luchtig beslag met een (hand)mixer. Zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten.
Klop op het laatst de afgekoelde, gesmolten boter erdoor.
Heb je nog geen hongerige kinderen die aan je been trekken, laat het beslag dan nog even 10 minuten rusten.
Schenk het beslag in de ovenschaal en bak de pannenkoek 15 minuten in de oven.
Roer in de tussentijd de roomkaas los in een kom en voeg de citroenrasp en 2 eetlepels honing toe. Klop het daarna een paar minuten met een (hand)mixer. Hou je van friszuur? Dan kun je ook nog wat citroensap toevoegen, maar pas op dat je roomkaasfrosting niet te slap wordt.
Snijd de kiwi’s en aardbeien in plakjes.
Haal de pannenkoek uit de ovenschaal, leg ‘m op een rooster en laat afkoelen. Besmeer ‘m daarna royaal met de roomkaasfrosting.
Snijd de plaatpannenkoek in circa 16 stukjes en beleg ieder stukje met plakjes kiwi en aardbeien. Garneer eventueel met blaadjes munt. Serveer ze aan je kids (en aan jezelf) en geniet!