Zin in wraps met bonen als avondeten? Ik heb een heerlijk en gezond recept voor je met volkoren wraps, guacamole en maïskolven.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord bonen, mais, tomaat, wraps
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4maïskolven
zout
400grzwarte bonen,afgespoeld en uitgelekt
250grcherrytomaten,in kwarten gesneden
1/2komkommer,in stukjes/kwarten
3sjalotten,fijngesnipperd
15grkoriander,fijngehakt
zwarte peper
sap van 1 limoen
2avocado’s
optioneel: gedroogde chilivlokken naar smaak
6volkoren tortilla’s,of meer, als je grote eters hebt
Instructies
Breng een grote pan water aan de kook, hak de maïskolven in tweeën en doe ze met een snufje zout in de pan. Laat ze circa 10 - 15 minuten koken. Haal ze dan uit het water en dek af met aluminiumfolie. Zo blijven ze goed warm.
Maak intussen de bonensalade, door in een kom de bonen, cherrytomaten, komkommer, 2 sjalotten en koriander te mengen. Breng naar eigen wens op smaak met zout, peper en limoensap. Zet afgedekt in de koelkast, zo trekken de smaken goed in!
Maak dan de guacamole. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees in een kom helemaal fijn. Voeg dan de laatste sjalot toe samen met het sap van 1/2e limoen en eventueel wat gedroogde chilivlokken. Proef en breng indien nodig op smaak met zout, peper en wat extra limoensap.
Verhit de tortilla wraps nu één voor één in een koekenpan, zo worden ze lekker krokant of in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet wraps met bonen en guacamole op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen. Lekker met de maïskolven erbij.