Op zoek naar lekkere recepten voor barbecue spiesjes? Ik heb er twee voor je! Kipspiesjes met zelfgemaakte pesto en spiesjes met zalm, garnalen en paprika.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Trefwoord garnalen, paprika, pesto, zalm
Voorbereidingstijd 2 uuruur
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 2 uuruur30 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
gietijzeren rooster voor op de barbecue
Ingrediënten
4teentjes knoflook,grof gehakt
2tlkorianderpoeder
1tlgerookt paprikapoeder
handje verse koriander,inclusief steeltjes
100mlbakolijfolie
200 - 250gramverse zalmfilet,zonder huid
1groene paprika
1rode paprika
1ui
8grote rauwe garnalen,gepeld
serveer erbij: courgette van de barbecue, een tomatensalade en patatjes
Instructies
Meng de knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder, verse koriander en bakolijfolie in een hakmolen of keukenmachine en maal helemaal fijn. Als de marinade nog te dik is, voeg extra olijfolie toe. De marinade moet vloeibaar zijn.
Snijd de zalmfilet in 12 of 18 (afhankelijk van hoe groot je stuk is) blokjes.
Snijd de paprika’s in grove stukken, ongeveer even groot als de blokjes zalm. Je hebt voor de marinade 6 stukken rode en 6 stukken groene paprika nodig. De rest van de paprika bewaar je in de koelkast en kun je rauw bij het eten serveren.
Snijd de ui in grove stukken, ook ongeveer even groot. Je hebt 12 stukken ui nodig voor de spiesjes.
Meng de zalm, paprika, ui en garnalen in een grote schaal met de marinade en meng goed. Dek af en laat 1 - 2 uur marineren in de koelkast.
Zet de satéstokjes in een glas water voor 30 minuten. Zo zuigen ze zich vol met water en kunnen ze niet verbranden op de barbecue.
Steek de barbecue aan en breng ‘m naar een temperatuur van 180 graden. Leg een (gietijzeren) rooster in de barbecue en verwarm.
Rijg in de tussentijd de barbecue spiesjes. Aan ieder stokje gaan 2 – 3 blokjes zalm, 2 stukjes paprika, 2 stukjes ui en 2 grote garnalen. Rijg de ingrediënten om en om voor een goede verdeling.
Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze in circa 8 – 10 minuten goudbruin en gaar. Niet te lang doorbakken, want dan wordt de zalm te droog. Als je de courgetteplakken dun genoeg snijd, kunnen ze tegelijkertijd op de barbecue en ben je in één keer klaar.
Notities
Dit recept is voldoende voor 2 volwassen en 2 kids.