Zoek je een makkelijk basisrecept voor een klassieke carrot cake? Dan heb ik een heerlijk recept voor je met pecannoten én roomkaas frosting!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord roomkaas, wortel
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Porties 1taart
Equipment
springvorm van 24 of 26 cm
mixer
bakpapier
Ingrediënten
bloem om te bestuiven
3eieren
200grbruine basterdsuiker
180mlbakolijfolie
225grzelfrijzend bakmeel
1grote appel,geschild en geraspt
300grgeraspte wortel,ik heb kant-en-klaar geraspte gebruikt
100grgrof gehakte pecannoten, + extra voor garnering
1volle el koek-/speculaaskruiden
zout
200grmonchou,op kamertemperatuur
50grroomboter,op kamertemperatuur
100grpoedersuiker
1tlvanille extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met boter en bestuif met wat bloem. Klop het overtollige bloem er dan weer uit.
Doe de eieren, basterdsuiker, en olijfolie bij elkaar in een grote kom en mix een paar minuten tot een egaal geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix door tot alles is opgenomen.
Voeg de geraspte appel, wortel, grof gehakte pecannoten, koek-/speculaaskruiden en een snuf zout toe en roer door het beslag tot het gelijkmatig verdeeld is.
Stort het deeg in de springvorm en bak 35 - 40 minuten in de oven. Check na 30 minuten vast even met een satéprikker hoe gaar de taart is en stem daar de baktijd op af. De carrot cake is gaar als de prikker schoon uit de taart komt.
Haal de taart uit de oven, laat iets afkoelen en verwijder dan de vorm zodat de taart helemaal kan afkoelen. Je kan dit eventueel een dag van tevoren maken, maar hoeft niet. Met een uurtje is ‘ie wel genoeg afgekoeld.
Maak dan de frosting door de monchou met roomboter, poedersuiker en vanille extract te mixen tot een romige massa. Mix minimaal een minuut of 5. Je ziet de structuur en kleur vanzelf veranderen.
Besmeer de carrotcake met de frosting en verdeel hier wat grof gehakte pecannoten over.
Bonus: je kan de taart direct eten! Maar je kan ‘m ook prima in de koelkast bewaren, als je daar het geduld voor hebt ;-).