Zin in een gezonde maaltijd, vol met kleur? Maak dan deze kabeljauw met wokgroenten, zilvervliesrijst en zoetzure wortel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord kabeljauw, paprika, rijst, wortel
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2winterpenen,gewassen
50mlwitte wijnazijn
2elrietsuiker
300grzilvervliesrijst
circa 400 gr kabeljauwfilets
zout
4elbakolijfolie
witte peper,maar zwarte peper kan ook
1ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
1gewone groot of 2 shanghai paksoi (klein), grof gehakt
1/2Chinese kool,grof gehakt
2rode paprika’s,in grove stukken
sap van 1 citroen
2elketjap
1elsojasaus
15grkoriander,fijngehakt
50 - 60gramcashewnoten,grof gehakt
optioneel: serveer met wat druppeltjes tabasco voor extra pit
Instructies
Rasp de winterpeen in dunne linten, met de hand of een mandoline en bewaar in een platte schaal.
Verhit een steelpannetje met de witte wijnazijn en suiker op middelhoog vuur. Als de suiker opgenomen is haal je het van het vuur. Laat even afkoelen en giet dan over de winterpeen. Zet afgedekt in de koelkast.
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met een snufje zout, verhit een koekenpan (of twee) en bak in 2 el bakolijfolie 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur dan naar medium en laat nog 3 – 4 minuten op dezelfde kant liggen. Draai dan om en bak 2 – 4 minuten op deze zijde. Bestrooi met witte peper.
Verhit intussen een wok en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie. Voeg de paksoi, Chinese kool en paprika toe en roerbak circa 4 minuten en blus af met het citroensap, 2 el ketjap en 1 - 2 el sojasaus (naar smaak).
Verdeel de zilvervliesrijst over de borden met een schep van de wokgroenten en een stuk kabeljauwfilet. Serveer wat gehakte cashewnoten en het zoetzuur van winterpeen ernaast.