500grpaddenstoelen naar keuze,alleen kastanjechampignons kan ook, in plakjes of grove stukken
400grtagliatelle
150mlslagroom
zwarte peper
1citroen,rasp en sap
bosje platte peterselie,fijngehakt
Parmezaanse kaas
Instructies
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of een zware koekenpan.
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook.
Verhit een grillpan. Smeer je kipfilets in met bakolijfolie (of gebruik een kwastje) en bestrooi ze vlak voor het grillen met zout. Leg de filets in de grillpan en grill ze in circa 8 minuten per kant gaar en goudbruin. Draai na 4 minuten steeds om. Snijd daarna in plakjes.
Verhit in de tussentijd een grote hapjespan en fruit de sjalot en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie en een snuf zout.
Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze gaan slinken.
Zodra de paddenstoelen zijn gaan slinken, voeg je de tagliatelle toe aan het kokende water. Kook beetgaar volgens de tijd zoals aangegeven op de verpakking (waarschijnlijk circa 5 - 7 minuten).
Schenk de slagroom in de hapjespan bij de paddenstoelen en laat 2 minuten mee pruttelen. Breng daarna op smaak met zwarte peper, citroenrasp, scheutje citroensap en eventueel extra zout. Roer als laatste 2/3 van de peterselie erdoor.
Gebruik een knijptang om de gekookte tagliatelle over te scheppen naar de hapjespan met de saus. Voeg ook de plakjes gegrilde kip toe en meng alles door elkaar met je tang. Voeg eventueel extra kookvocht van de tagliatelle toe om de saus smeuïger te maken. Laat nog 2 minuten op laag vuur doorwarmen.
Serveer de tagliatelle met paddenstoelen en kip op diepe borden en garneer met extra platte peterselie, grof geschaafde Parmezaanse kaas en nog een snufje zwarte peper.