Ben je op zoek naar vegan barbecue recepten? Ik heb 2 heerlijke recepten met portobello's! Een burger en zalige pulled portobello taco's.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord portobello, tomaat, wortel, wraps
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
een gietijzeren plancha (bakplaat) of hittebestendige wok of skillet (gietijzer koekenpan) voor op de barbecue
Ingrediënten
2grote of 4 kleine portobello’s
zonnebloemolie
2teentjes knoflook,uitgeperst
1tlfijngehakte gember
2elsojasaus
2elPLUS barbecuesaus,vegan
4mini tortilla wraps
50grwortel julienne
50grcherrytomaten,in kwarten
2tlsesamzaad,geroosterd
2stengels lente-ui,in ringetjes
Instructies
Steek de barbecue aan en breng ‘m naar een temperatuur van 180 graden. Leg een (gietijzeren) rooster in de barbecue en verwarm.
Kwast de portobello’s in met zonnebloemolie en rooster ze helemaal zacht op de barbecue in ongeveer 10 minuten per kant. Haal daarna van de barbecue en trek ze met 2 vorken uit elkaar tot sliertjes.
Verhit in de tussentijd je plancha, hittebestendige wok of skillet op de barbecue tot deze helemaal heet is.
Fruit de knoflook en gember in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de pulled portobello toe en bak kort mee.
Voeg de sojasaus en barbecuesaus toe en roerbak tot de pulled portobello een beetje sticky wordt. Proef en voeg eventueel extra smaakmakers toe. Haal daarna van de barbecue en houd de inhoud warm
Verwarm de tortilla wraps om en om kort op het rooster tot ze lichte grillstrepen krijgen. Vouw ze daarna voorzichtig dubbel en zet ze tegen elkaar op een diep bord of in een schaal om ze te vullen.
Begin met een bodempje wortel julienne en wat cherrytomaten. Verdeel hierover evenredig de pulled portobello. Garneer met wat extra wortel julienne en/of cherrytomaten en strooi er geroosterd sesamzaad over. Als laatste gaat de lente-ui erover. Serveer direct.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 45 minuten.
Serveer erbij: een frisse salade met ijsbergsla, overgebleven wortel julienne, cherrytomaten en lente-ui, geroosterde cashewnoten en een dressing van sesamolie, zout en peper