Makkelijke banketbakkersroom die niet kan mislukken
Ben je op zoek naar een recept voor makkelijke banketbakkersroom? Dat is mooi, want ik heb een geweldig recept daarvoor!
Gang Zoet
Keuken Saus
Trefwoord ei, melk, vanille
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 400gram
Ingrediënten
2eieren
4elsuiker
2elmaïzena
300mlvolle melk
1vanillepeul,of 1,5 tl vanillepasta of -extract
Instructies
Klop de eieren los met de suiker en maïzena in een sauspan, zorg dat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Klop daarna de koude melk erdoor.
Schraap de vanillepeul leeg met een scherp mes en klop de vanille ook door het mengsel.
Zet de pan op middelhoog vuur en blijf roeren met een garde terwijl het mengsel verwarmt. Het gaat dan vanzelf indikken. Laat niet koken, blijf goed roeren en zet het vuur lager als je het te snel vindt gaan. Als het gaat koken, krijg je klontjes omdat het ei gaart en dat is wat je niet wilt.
Tip: Gaat het toch te snel en zie je klontjes verschijnen? Haal de pan dan gelijk van de warmtebron en zet ‘m op een ‘koude’ ondergrond. Klop daarna flink met een garde totdat de inhoud van je pan weer vloeibaar is. Daarna kan de pan weer terug op de hittebron, maar zet wel gelijk het vuur lager.
Ik heb het vuur uitgezet toen de banketbakkersroom zo dik was als custard/pudding. Schep het over in een schaal en laat afkoelen. Roer het tijdens het afkoelen nog een paar keer door.
Dek af met een vel vershoudfolie, leg deze direct op de banketbakkersroom zodat je geen vel krijgt en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Tip voor gebruik: Roer de banketbakkersroom even goed door voordat je ‘m verder gaat gebruiken. Dan wordt de room weer soepel.