Deze heerlijke minestronesoep is rijkgevuld met voorjaarsgroenten en orzo. Makkelijk om te maken en binnen 30 minuten op tafel, bekijk hier het recept.
handje verse basilicum,fijngehakt + extra blaadjes voor de garnering
zwarte peper
Parmezaanse kaas
Instructies
Verhit een soeppan op het vuur met een flinke scheut bakolijfolie. Doe de uien en knoflook in de pan en fruit 2 minuten. Roer daarna de wortel, bleekselderij en courgette erdoor en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Roer geregeld.
Schenk de tomato frito en water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de oregano erdoor. Breng dit aan de kook.
Strooi de orzo in de pan als het vocht kookt en draai het vuur dan iets lager. Laat 12 minuten koken terwijl je regelmatig, vooral in het begin, goed roert over de bodem. Orzo gaat namelijk lekker plakken aan de bodem tijdens het koken en dat voorkom je door te roeren.
Roer de laatste 5 minuten de doperwten, aspergetips en basilicum erdoor en laat deze meekoken. Als de orzo gaar is, kun je het vuur uitzetten.
Proef de soep en breng naar eigen wens verder op smaak met zwarte peper.
Serveer de minestronesoep in grote kommen of diepe borden en garneer royaal met geraspte Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum.
Notities
Met dit recept maak je maaltijdsoep voor 4 - 6 personen.