De bekende kip kung pao, maar dan in een vega (zelfs vegan) variant die super lekker is. Bekijk hier mijn recept voor bloemkool kung pao met paprika.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bloemkool, cashewnoten, paprika, rijst
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
100mlwater
6elsojasaus
1elbalsamicoazijn
2elshaoxing rijstwijn
1elhoisinsaus
1elsuiker
2elmaïzena
1elketjap manis
6teentjes knoflook,fijngehakt
6cmverse gember,geschild en fijngehakt/geraspt
½tlgemalen chili,meer of minder kan altijd
zonnebloemolie
1bloemkool,in grote roosjes
2rode puntpaprika’s,in grove stukken
100grcashewnoten,geroosterd en gezouten
4stengels lente-ui,in dunne ringetjes
serveer erbij: witte basmatirijst
Instructies
Meng water, sojasaus, balsamicoazijn, shaoxing rijstwijn, hoisinsaus, suiker, maïzena en ketjap manis door elkaar in een kommetje en laat even staan.
Verhit een wok of grote hapjespan en fruit de knoflook, gember en gemalen chili 1 minuut in een flinke scheut zonnebloemolie.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en wok/roerbak 5 minuten. Roer daarna paprika erdoor en wok nog 5 minuten.
Schenk de saus in de pan en roer goed door. Zet het vuur lager en laat 10 - 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de bloemkool gaar is. Roer op het laatst de cashewnoten en ringetjes lente-ui erdoor.