Dezehartige cupcakes vul je onder andere met Honingtomaten, wortel en kaas. Ze zijnmakkelijk voor te bereiden, je kunt ze invriezen en zijn perfect voor in delunchtrommel.
Gang Lunch
Keuken Vegetarisch
Trefwoord cupcake, Honingtomaten, tomaat
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 12stuks
Equipment
muffinblik met 12 vakjes
12 cupcakevormpjes
Bakspray
Ingrediënten
2eieren
150grtarwebloem
50grhavermout
2tlbakpoeder
100grkoolzaadolie, zonnebloemolie of een hele neutrale olijfolie
75grmelk
1tlzout
zwarte peper
100grLooye Honingtomaten, in kwarten
100grwortel, fijngehakt of geraspt
50grgeraspte jong belegen kaas + extra
12heleLooye Honingtomaten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de cupcakevormpjes in de vakjes van het muffinblik en spray deze licht in met bakspray.
Klop de eieren in 5 minuten zeer luchtig.
Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, koolzaadolie, melk, zout en een snufje zwarte peper toe en klop dit door elkaar met de klopper van je keukenmachine of handmixer. Met de hand goed kloppen kan uiteraard ook.
Spatel daarna de gesneden Honingtomaten, fijngehakte wortel en geraspte kaas erdoor.
Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Als je hiervoor een ijstang gebruikt, gaat het heel makkelijk. Maar je kunt het ook met een lepel doen.
Duw in iedere cupcake een hele Honingtomaat half in het beslag en strooi er nog een beetje geraspte kaas over.
Zet de muffinvorm in de oven en bak de hartige cupcakes in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cupcakes daarna volledig afkoelen op een rooster. Tip: pas als ze helemaal zijn afgekoeld laten ze goed los van de papieren vormpjes.
Notities
Met dit recept maak je 12 cupcakes.
In plaats van tarwebloem kun je ook volkorenmeel gebruiken.
Na het bakken en afkoelen kun je ze invriezen. Haal er ’s ochtends een uit de vriezer en doe die bevroren in de lunchtrommel. Rond 12.00 uur is de cupcake dan perfect om te eten.