Voor deze zalige spaghetti al ragù neem je de tijd, want het vlees heeft zeker een uur of 5 nodig om te stoven. Italianen eten 'm altijd met tagliatelle, maar ik vind spaghetti minstens net zo lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gehakt, passata, spaghetti
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Stoven 5 uuruur
Totale tijd 5 uuruur20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1grote ui
1/2winterwortel
1stengelbleekselderij
bakolijfolie
500grrundergehakt (van de slager)
250mlpassata di pomodoro, bij de supermarkt te koop, neem wel een goede kwaliteit (bijvoorbeeld van Mutti)
250mlrunderbouillon
75mlrode wijn
mespuntnootmuskaat
400grspaghetti
Parmezaanse kaas
Instructies
Doe de ui, wortel en bleekselderij als grove stukken in de keukenmachine en maal het dan fijn. Je kunt het ook met de hand snijden, maar dan ben je wat langer bezig.
Neem een (gietijzeren) braadpan en verwarm hierin wat olijfolie. Bak de groenten zachtjes hierin, circa 5 minuten fruiten. Schep de groenten uit de pan en bak daarna het gehakt op hoog vuur bruin.
Voeg de groenten weer toe aan het gehakt samen met de passata, bouillon, wijn en nootmuskaat. Er moet genoeg vocht in de pan zitten (gehakt moet net onder staan). Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen op het vuur, met de deksel op de pan. Het mooiste is toch zeker 5 uur, dan wordt de smaak heerlijk intens. Doe dit wel op lage temperatuur en controleer af en toe of de pan niet droog kookt. Voeg dan gelijk wat extra bouillon toe!
Als de saus bijna klaar is, ga je de spaghetti koken. Doe dit al dente, zodat de spaghetti nog een lichte bite heeft.
Serveer de spaghetti op een bord met daarover een flinke schep van de saus. Rasp daarover wat verse Parmezaanse kaas. Buon appetito :)
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Tip: Maak een dubbele (of driedubbele) hoeveelheid van de saus, zodat je porties kunt invriezen.