Zelfgemaakte pizzasaus is natuurlijk al zalig op een pizza. Maar als je deze smokey pizzasaus maakt met onder andere gerookt paprikapoeder en barbecuesaus krijg je echt een knaller van een pizzasaus.
100grbarbecuesaus, zie notities voor mijn voorkeur en een alternatief
1tlItaliaanse kruiden, gedroogd
zout
zwarte peper
Instructies
Zet een sauspan op middellaag vuur en schenk een scheut bakolijfolie erin. Voeg de sjalot, knoflook, gerookt paprikapoeder en een snufje zout toe en laat 5 minuten fruiten op laag vuur zodat de knoflook niet kan verbranden. Roer regelmatig.
Tip: Als je voldoende olijfolie gebruikt en het vuur laag houdt, kan je knoflook nooit verbranden.
Schenk de pomodori tomaten erbij met het vocht uit het blik en voeg de barbecuesaus en Italiaanse kruiden toe. Roer door en laat 10 minuten pruttelen zonder deksel. Zo kan de saus mooi inkoken. Roer ondertussen de pomodori tomaten stuk.
Proef na 10 minuten en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Laat vervolgens nog 2 minuten en daarna is je smokey pizzasaus klaar.
Notities
Met dit recept maak je een hoeveelheid die voldoende is voor 8 pizza’s.
Perfect om in te vriezen dus als je een dubbele hoeveelheid maakt, ben je gelijk klaar voor een volgend pizzafeestje.
Dit is mijn favoriete barbecuesaus voor dit recept. Je kunt ook een ander merk gebruiken, maar ga dan wel voor een rokerige barbecuesaus. Bijvoorbeeld de Remia Black Jack Smokey Barbecuesaus die je in de supermarkt kunt vinden.
Nog meer smokey flavours? Bereid de pizzasaus dan op je barbecue.