Upgrade je roergebakken spruitjes met een heerlijke saus van knoflook, gember en oestersaus. Zo wil (bijna) iedereen spruitjes eten!
Gang Bijgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord gember, oestersaus, spruitjes
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1tlfijngehakte knoflook
1tlfijngehakte gember
1elzonnebloemolie
500grgeschoonde spruitjes, gehalveerd
1 - 2eloestersaus, ik gebruik altijde Premium oestersaus van Lee Kum Kee
zwarte peper
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de knoflook en gember 1 minuut in de opwarmende olie.
Voeg de spruitjes toe en zet het vuur hoger. Roerbak de spruitjes tot ze iets bruin worden.
Zet het vuur weer iets lager en roer 50 ml water en de oestersaus erdoor. Begin met 1 eetlepel, je kunt altijd nog extra toevoegen naar smaak. Laat een minuut of 8 pruttelen tot het vocht is verdampt. Roer af en toe door en zorg dat de spruitjes beetgaar blijven.
Serveer de spruitjes met een snufje zwarte peper uit de molen.
Notities
Met dit recept maak je een bijgerecht voor 4 personen.