Kruidnotentoetje met Griekse yoghurt, mango en mandarijn
Een heerlijk sinterklaastoetje met een bodem van Milka Bastogne kruidnoten, opgeklopte Griekse yoghurt met honing en een fruittopping van mango en mandarijn.
Gang Nagerecht
Keuken Sinterklaas
Trefwoord griekse yoghurt, kruidnoten, mango
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
4 glaasjes
Ingrediënten
250grmangoblokjes (uit de diepvries)
2mandarijnen
32Milka Bastogne kruidnoten
200grechte Griekse yoghurt (volvet)
1elknijphoning
4leuke sinterklaaschocolaatjes (naar keuze)
Instructies
Doe de mangoblokjes in een pannetje en pers 1 mandarijn erboven uit. Verhit en laat 10 - 12 minuten pruttelen tot de mango helemaal zacht is.
Pel ondertussen de tweede mandarijn in partjes en halveer deze. Schep de mangocompote over in een bakje en spatel de mandarijnpartjes erdoor. Dit kun je voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik.
Verkruimel vlak voor serveren de kruidnoten grof en verdeel deze over de vier glaasjes.
Schep de Griekse yoghurt met de knijphoning in een kom en klop dit op met een garde. Verdeel daarna over de kruidnotenbodems.
Als laatste gaat er een royale lepel van de mango-mandarijntopping over. Garneer met een leuk sinterklaaschocolaatje en serveer.
Notities
Met dit recept maak je een nagerecht voor 4 personen. Je kunt het ook voor 6 personen maken, dan worden de glaasjes wat minder vol.
De mango-mandarijntopping kun je voorbereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik. Laat 15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het kruidnotentoetje afmaakt.
Na Sinterklaas kun je dit toetje ook nog maken met verkruimelde Bastogne koeken als bodem en grof geraspte pure chocolade als topping.