Met slagersachterham, roomkaas, mosterd en bieslook maak je in een handomdraai een heerlijk romige hammousse voor op de borrelplank. Serveer deze met stokbrood, crostini’s of snackcups.
Gang Hapje
Keuken Borrel
Trefwoord bieslook, ham, roomkaas
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
maatbeker of hoge kom
staafmixer
Ingrediënten
100grslagersachterham
1flinke elzuivelspread
1tlgrove mosterd
½tlpaprikapoeder
½tlhoning
5sprietjesbieslook, fijngehakt
serveer erbij: rustiek stokbrood
of snackcups
Instructies
Snijd de achterham in kleine stukjes. Houd een halve eetlepel hiervan achter en doe de rest in een hoge maatbeker met de zuivelspread, mosterd, paprikapoeder en honing.
Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een egale, roze spread
Roer de bewaarde ham en fijngehakte bieslook erdoor en schep over in een gezellig bakje.
Serveer de hammousse met sneetjes stokbrood of snackcups.
Notities
Met dit recept maak je een borrelplankhapje voor 4 personen.