Zin in een lekkere tosti met een winters tintje? Maak daneens deze boerenkool tosti met Gruyère, appel en mosterd.
Gang Lunch
Keuken Winter
Trefwoord appel, boerenkool, Brood
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4tosti's
Ingrediënten
8sneetjesrustiek brood
gezouten boter
grove mosterd
1/2Granny Smith appel, in dunne plakjes
150grGruyère kaas, geraspt
100grverse boerenkool
100grketchup
Instructies
Besmeer 4 sneetjes brood met gezouten boter en de andere 4 met een laagje grove mosterd.
Leg 4 dunne plakjes appel op ieder beboterd sneetje en verdeel daar de Gruyère kaas over. Daarover komt een royale hoeveelheid van de verse boerenkool. Eindig met de sneetjes met grove mosterd.
Bak de tosti’s in de contactgrill of in een koekenpan (zie notities voor tips). En eet de andere helft van de appel op terwijl je wacht.
Maak ondertussen ook de mosterdketchup door de ketchup te mengen met 1 eetlepel grove mosterd.
Snijd de boerenkool tosti’s schuin doormidden en serveer ze met de mosterdketchup.
Notities
Met dit recept maak je 4 tosti’s.
Geen fan van Gruyère? Kies dan voor geraspte belegen Goudse kaas of combineer geraspte mozzarella met Parmezaanse kaas.
Om deze tosti’s te bakken heb je een contactgrill nodig, maar je kunt ze ook in een koekenpan bakken. Smelt daarvoor een klontje boter en bak de tosti’s aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en de kaas helemaal is gesmolten.
Hou je wat boerenkool over? Je kunt het nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Roer het eens door een roerbakschotel, soep of curry heen en zo verspil je niets.