Voor deze klassieke combinatie van scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op geroosterd brood mag je mij altijd wakker maken!
Gang Ontbijt
Keuken Makkelijk
Trefwoord Brood, ei, zalm
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
2boterhammen (lekker brood, denk aan zuurdesem)
boter
2eieren (kakelvers)
melk
zeezout
gemalen zwarte peper
½avocado, in plakjes
2grote plakjes(of 4 kleine plakjes) wilde gerookte zalm (visboer of bijvoorbeeld de sockeye zalm van FishTales)
4sprietjesbieslook, fijngehakt
Instructies
Smeer de boterhammen aan beide kanten licht in met boter (gezouten boter is nog lekkerder). Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de boterhammen (zonder vetstof) om en om goudbruin in de pan. Haal ze eruit en leg op 2 bordjes.
Kluts in de tussentijd je eieren met een klein scheutje melk (max 1 eetlepel), snufje zout en peper in een kom.
Zet de koekenpan weer op het vuur (middelhoog) en smelt een klontje boter. Schenk het geklutste ei in de pan. Laat 10 – 15 seconden met rust en roer daarna rustig door het ei met een spatel. Schep het om vanaf de bodem (zo sramble je het). Laat dan 10 seconden met rust en schep weer om met je spatel. Herhaal dit tot het ei net begint te garen. Het mag nog een beetje glimmen aan de bovenkant, maar niet meer vloeibaar zijn. Zet het vuur gelijk uit, want daarna gaart het nog iets door. Verheel de scrambled eggs over de twee boterhammen.
Leg de plakjes avocado en gerookte zalm over de scrambled eggs en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je een ontbijt voor 2 personen.